Rólunk

A blog családi házak tervezésével, építésével és felújításával kapcsolatos témákat tartalmaz.

Legújabb bejegyzések

A legtöbb ember csak akkor cselekszik, mikor már túl késő és csak kezelni tudja a problémát.

Veled is előfordult már a blogban említett eset egyike? Egyszerűbb lett volna azelőtt cselekedni, mielőtt megtörtént volna a baj?

Előzd meg az újabb katasztrófát az életedben és értesülj a legújabb bejegyzésről emailen!

* csillaggal jelőlt mezőket szükséges kitölteni

4 Tipp hogyan igazítsd a vízvezetékeket a házad stílusához

2011.08.08. 13:13 HázbanOtthon

Bár a vízvezetékek lényeges részei a ház vízvezeték-hálózatának, ezek a csövek gyakran csökkenthetik egy szoba dekorációjának értékét. A vízvezetékek nem mindig dekoratívak, és nem illeszkednek a szoba megjelenéséhez. Néhány kifejezetten szemet szúr. Szerencsére vannak dolgok, amiket megtehetsz annak érdekében, hogy passzoljon az otthonod belső megjelenéséhez.

 

1. Ha azt tervezed, hogy modernizálod a szobád, ellenőrizd, hogy milyen régiek a vízvezetékek, mert akár modernebb csövekre is válthatsz. Nemcsak tetszetősebbek lesznek, de biztos lehetsz afelől, hogy megfelelően fognak üzemelni is.

2. Sok háznak külső vízvezetékei vannak, melyek a falakon kívül futnak. Szörnyen néznek ki, főleg ha a szoba többi része jól tervezett. Több dolgot is tehetünk, hogy vonzóbbá tegyük őket, illetve jobban illeszkedjenek a szobába. Átfesthetjük a csöveket egy olyan színnel, ami harmonizál a szobáéval. Ezen kívül műnövényeket is tekerhetünk a csövekre. Egy szép masnit is köthetünk rájuk. Ha teljesen el akarjuk fedni, akkor dekor függönyt is akaszthatunk rá, vagy eléjük helyezhetünk egy mennyezetig érő bútordarabot, mint pl. egy polc. Olyan vitrint is szerezhetsz, amelyen belül el lehet vezetni a csöveket.

3. Néhány házban a vízvezetékek látszódnak a csap alatt. Elrejtheted ezeket a csöveket, ha a csap alá tárolót teszel, és hozzáférhetők maradnak, ha kinyitod a szekrényt. Sok szép szekrény van a piacon, ami stílust ad az adott térnek. És tárolhatsz is dolgokat a szekrényben. Ha saját magad készíted a tárolót a csövek köré, akkor még úgy is festheted, vagy díszítheted, hogy visszatükrözze a szoba dekorációit.

4. Közvetlen a mennyezet alatt futó csövek zavaróak lehetnek. A mennyezettel egyező színűre is festheted, vagy akár lejjebb hozathatod a mennyezetet, hogy elfedje a csöveket. Stílusos anyagokat is használhatsz a mennyezetre, vagy olyan színűre festheted, ami stílust ad a szobának.

Ha a vezetékek felújítása, vagy módosítása mellett döntesz, érdemes profi vízvezeték-szerelőt hívni, mivel a csövek a lakás alapvető részei és nyilván nem akarsz kárt okozni, ami nagy felfordulással és drága számlákkal járna.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ház családi vízvezeték csövek

A bejegyzés trackback címe:

https://hazbanotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr213133881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása