Rólunk

A blog családi házak tervezésével, építésével és felújításával kapcsolatos témákat tartalmaz.

Legújabb bejegyzések

A legtöbb ember csak akkor cselekszik, mikor már túl késő és csak kezelni tudja a problémát.

Veled is előfordult már a blogban említett eset egyike? Egyszerűbb lett volna azelőtt cselekedni, mielőtt megtörtént volna a baj?

Előzd meg az újabb katasztrófát az életedben és értesülj a legújabb bejegyzésről emailen!

* csillaggal jelőlt mezőket szükséges kitölteni

Ólomalapú festék tesztelése

2011.08.08. 14:17 HázbanOtthon

Ha azt gyanítod, hogy otthonod ólom-alapú alapozóval vagy festékkel lett lefestve - különösen akkor, ha vannak gyerekek vagy háziállatok a házban vagy a ház körül - akkor érdemes letesztelni a festést (és esetleg a talajt is) hogy tartalmaz-e ólomszennyeződést.

 

Ha azonnali eredményt szeretnél, a legjobb megoldás venni egy ólom tesztelő felszerelést és azzal mérni a szennyeződési szintet.

Az egyik elérhető termék az „Azonnali ólom tesztelő tampon”, mely a kivitelezőknek is hasznos, akik nem szívesen fizetnek, vagy várnak profi ólom tesztelőre minden alkalommal, mikor egy 1978 előtt épült házon dolgoznak. Ez lehetőséget ad nekik egy gyors és nem drága módszerre, hogy megtudják azt, hogy a vágás és kaparás szennyezné-e a házat illetve veszélyeztetné-e a munkásait.

Bárhol, ahol többrétegű, hámló festéket látsz, ólom-alapú festék is lehet alatta, tehát alaposan tesztelj! Ne felejtsd az ajtókereteket, ablakokat, lépcsőket, korlátokat, és az oszlopokat.

Ha a lakásod régebbi, de mostanában lett újjáépítve, érdemes megbizonyosodnod, hogy nem kerültek-e ólomrészecskék a levegőbe, főleg, ha eltávolították a vakolatot. Ezek a részecskék ronthatják a levegő minőségét 6 hónapig vagy akár tovább is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tesztelés festék ólom

A bejegyzés trackback címe:

https://hazbanotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr263134028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása